Следвайте Гласове в ТелеграмИмаме съмнения за много жесток конфликт на интереси

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИмаме съмнения за много жесток конфликт на интереси
Коментари Харесай

БСП: Има съмнения за  конфликт на интереси на министър Тагарев за поръчка за 11 млн. лв. за армията

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ Имаме подозрения за доста нечовечен спор на ползи сред фамилията на министъра на защитата Тодор Тагарев и поръчка, оповестена от Министерството на защитата още през октомври 2021 година, която е за доставка на безпилотни летателни системи „ Терес-02 “. Една година и 10 месеца след оповестяването на поръчката и единствено един месец, откакто Тагарев поема поста министър на защитата, за реализатор на поръчката е определено обединяването „ Български безпилотни летателни системи “. Изпълнителен шеф на една от компаниите в това обединяване, „ Телерис “ ООД, е съучастник със брачната половинка на господин Тагарев в друга компания – „ Проком “ ООД. А самият Тодор Тагарев към момента попада като съветник в уеб страницата на тази компания. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев на брифинг в Народното събрание.

Той акцентира, че цената на поръчката е към 11 млн. лева и че има информация, че от кабинета на министъра на защитата са се опитвали да оказват напън върху дирекцията, обвързвана със договорката, за смяна на цената на плана.
„ Тази информация е проверима и приказва за доста много изострен спор на ползи на министър Тагарев, защото една голяма поръчка на Българската войска отива в ръцете на хора, които са свързани с неговото семейство “, безапелационен бе проф. Гечев.

Инфо: bsp.bg

 

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР